dijous, 26 de setembre del 2024

COMENCEM!

 TENIM NOVA LECTURA:
EL DRAC DE GEL


Títol: El drac de gel.

Autor: George R.R. Martín.

Il·lustrador: Luís Royo.

Edició: Alzira, Bromera, 2016

Pàgines: 118.

Gènere: Fantasía èpica.





George R. R. Martin és un autor molt popular, ja que una de les seves obres més ambicioses ha estat portada a la petita pantalla amb el nom "Joc de Trons", una sèrie que va aconseguir grans audiències quan es va estrenar. George R.R. Martin va col·laborar en el guió de la sèrie, que adapta les seves novel·les de la sèrie "Cançó de gel i foc", on queda clar que és un admirador de J. R.R. Tolkien, autor de "El senyor dels anells" i "El Hobbit". Martín combina l'escriptura de novel·les amb la redacció de guions per a la televisió, i fins i tot ha tingut temps de col·laborar en la creació del joc "Eldering", que ha tingut molt èxit entre els aficionats a la fantasia èpica.

Si voleu saber més coses sobre George R.R. Martin podeu visitar la seva web oficial a: https://georgerrmartin.com/

Luís Royo és un artista espanyol amb prestigi internacional. És autor d'il·lustracions per als seus propis llibres, còmic, pintures, videojocs, jocs de rol, portades de discos, de novel·les... És popular per crear unes imatges sensuals i fosques en mons fantàstics. A partir dels anys vuitanta la seva popularitat es va estendre més enllà de les fronteres espanyoles i ha treballat i exposat la seva obra a molts països.

L'obra que llegim, El drac de gel, és l'única de George R. R. Martín escrita per a nens i joves, i és una història curta, que la diferencia de la resta de la seva obra. En aquest relat, escrit abans que les novel·les de Cançó de gel i foc, l'autor ens presenta l'Adara, una nena solitaria que va néixer durant una dura gelada d'hivern. L'Adara, diferent de la resta de la seva família, té un important secret, pot muntar un drac de gel. Aquest fet serà crucial a la seva vida, vols saber per què?